Műemlék ablak javítása

Műemlék ablak javítása

Egy műemlék ablak javítása felelősségteljes, komoly munka. Miközben alapvető fontosságú a nyílászáró rendeltetésszerű funkciójának fenntartása, illetve helyreállítása, nem sérülhet az ablak műemléki jellege, megjelenése, esztétikája sem. Nem csak a bejegyzett, műemlékvédelem alatt álló, patinás épületek ablakainak javítását, felújítását vállaljuk, hozzánk akkor is bizalommal fordulhat, ha egyéb régi, de szép, megőrzésre érdemes ablakát szeretné megjavíttatni. A műemlék ablak javítása során ugyanazokat a módszereket és technikákat alkalmazzuk, amelyeket bármely olyan régi nyílászáró esetében, ahol az eredeti küllem megőrzése is fontos szempont.

A tegnap ablakai a holnapra nyílnak

Műemlék ablak javítása

A műemlék ablak javítás nem csupán munka, igazi hivatás, hiszen általa a múlt egy-egy értékes, látványos és funkcióját tekintve használati szempontból is fontos darabját segítünk megőrizni. A műemlék ablak javítás nem csak gyakorlati, de esztétikai szempontból is kihívást jelent, mindazonáltal még a legbonyolultabb esetek többségében is jóval gazdaságosabb és környezettudatosabb megoldás, mint a nyílászáró cseréje. Egy védelem alatt álló műemlék esetében nem lehet kérdés, hogy a műemlék ablak javítása nem járhat az ablak külső megjelenésének megváltozásával. Legyen szó kopás, sérülés vagy rongálás által keletkezett kárról, a javítás nem ronthatja az ablak eredeti szépségét, az épülettel harmonizáló esztétikumát. Ugyanakkor nem csak műemléképületek régi ablakai sérülhetnek és szorulhatnak javításra. Számos évszázados épületen találunk még ma is eredeti, esetenként száz évnél is régebbi nyílászárókat. Ezek elkészítése során a hajdani mesterek figyeltek arra, hogy a fa ajtók, fa ablakok vonalvezetése szépen illeszkedjen az épület vonalainak ritmusához, az épület egységes stílusához. Ez még az apró parasztházak kicsi, de sokszor egyszerű díszítésekkel is ellátott fa ablakaira is igaz. Az épület karakterétől idegen, ráadásul költséges műanyag nyílászárók helyett környezettudatosabb, gazdaságosabb és esztétikai szempontból is megkérdőjelezhetetlenül jobb a műemlék ablak javítása mellett dönteni.

Műemlék ablak javítása tapasztalattal és szaktudással

Ahogyan minden műemléki jellegű használati tárgy esetében, úgy a műemlék ablak javítása során is kiemelt fontosságú, hogy a munkát professzionális, kellő tapasztalattal és komoly szaktudással rendelkező szakemberek végezzék. Jobb szigetelés, könnyű nyitás és zárás, gyorsan, szakszerűen és garanciával, hogy a régi mestermunkák eredeti szépségükben ragyogjanak és hibátlanul lássák el feladatukat!

Telefon: 06 70 60 50 200