MŰEMLÉKI JELLEGŰ ABLAKOK FELÚJÍTÁSA

Fa ablak javítás Budapest

Eredeti szépségükért kiáltó műemléki jellegű ablakok felújítása? Jó helyen jár, hiszen több évtizedes tapasztalattal a hátunk mögött és elhivatottsággal felvértezve úgy nyúlunk megőrzendő ablakaihoz, hogy azok éppoly szépek lesznek, mint új korukban, ám funkcióikat tekintve a jelen elvárásainak is maradéktalanul megfelelnek.

Műemléki jellegű ablakok felújítása hozzáértő kezek által

A műemléki jellegű ablakok felújítása speciális szakértelmet, szépérzéket és tudást igényel. A különböző korok stílusai mind egyedi jellegzetességeket mutatnak az ablakok megjelenésén is, melyeket az ilyen, műemléki jellegű ablakok felújítása során maradéktalanul meg kell őrizni, vagy helyre kell állítani. Eközben természetesen a jelen kor igényeire kell szabni az ablak szigetelési és működési paramétereit is. Embert próbáló munka úgy elvégezni egy fa ablak szigetelést, hogy közben a műemléki jelleg nem sérülhet. A zárcsere vagy a korhadt részek cseréje során szintén az eredetivel megegyező darabot kell beépíteni. A zárszerkezetnél előfordulhat, hogy nincs már az eredetivel megegyező típus, azonban léteznek stílusban oda passzoló, korhű darabok. Az ablakos szakember munkája erre is kiterjed. Tudja, mit és hol szerezhet be, hogyan alakíthatja a szükséges megjelenésűre, hogy a műemléki jellegű ablakok felújítása kifogástalanul sikerüljön.

muemleki jellegu ablakok felujitasa

Amiért a műemléki jellegű ablakok felújítása jó választás:

 • Költséghatékony: Csere helyett a meglévőt rendbe tenni ez esetben nagyságrendekkel olcsóbb megoldás. Alapvetően a javítható ablak megjavítása mindig olcsóbb, ám egy műemléki ablak helyreállítása töredéke az ugyanilyen ablak egyedi legyártatásának. Már amennyiben ésszerű anyagi keretek között legyártható egyáltalán az adott darab.
 • Értékmegőrző: A műemléki jellegű ablakok felújítása fontos értékmegőrző szolgáltatás, mivel segít még hosszú évekig életben tartani egy korstílus emlékét, mely kézzel fogható formában elérhető marad.
 • Környezetbarát: A régi fa ablak felújítás két fronton is csökkenti a környezetünkre rótt terhelést. Egyrészt új termék vásárlásával nem ösztönözzük a gyártást, másrészt jelentős hulladéktermelés nélkül jutunk az eredeti szépségében pompázó, remekül szigetelő, jól működő és időtálló ablakokhoz.
 • Kényelmes: A műemléki jellegű ablakok javítása, felújítása akármennyire is speciális feladat, megrendelői részről a legkényelmesebb megoldás, miközben költségek és értékmegőrzés szempontjából is a legjobb. A meglévő ablak marad a helyén, gyors, minimális takarítási feladatokat igénylő szolgáltatással hamar új pompájában ragyoghat, ráadásul azon kívül, hogy felhív minket, Önnek semmi más dolga nincs is vele.

Műemléki ablakok javítása

Miből áll a műemléki jellegű ablakok felújítása?

A műemléki jellegű ablakok felújítása egy átfogó, komplex szolgáltatás, mely általában az ablak minden pontját érinti. Természetesen minden munka más, így csak azt tudjuk elmondani, hogy mely munkák lehetnek részei az ilyen különleges fa ablak javítás, régi ablakok felújítása munkafolyamatoknak.

 • Zárak javítása, olajozása, esetleges cseréje
 • Vasalatok javítása, pótlása, esetleges cseréje
 • Vasalatok, ablakszárnyak beállítása
 • Vízvezetők cseréje
 • Korhadt ablakelemek, kivágása és cseréje
 • Utólagos fa ablakszigetelés elvégzése
 • Szükség és igény esetén a műemléki jellegű ablakok karbantartása a hosszú élettartamért

Ezek a részfeladatok további részfeladatokra bomlanak. Ablaka és megrendelője válogatja, milyen apró munkálatok elvégzése, mely elemek cseréje és milyen ápolási, karbantartási feladatok szükségesek egy adott műemléki jellegű ablak felújítása során. A régi fa ablak szigetelés, a fa ablak javítás mindig különlegese feladat, hiszen a fa egy nemes anyag. Ha a munka ráadásul műemléki jellegű ablak szigetelése vagy műemléki ablak javítása, még inkább gondos kezekkel nyúlunk hozzá.

Hívjon minket bizalommal, és műemléki ablakai megkapják a kellő odafigyelést!

0670 60 50 200

Válasszon minket, ha műemléki jellegű ablakok felújítása a cél!

Két évtizedes tapasztalat, rövid határidők, 12 hónap garancia minden munkára, Budapest területén ingyenes helyszíni felmérés, pontos, írásos árajánlat és a műemléki jellegű ablakok felújítása, fa ablak javítása és szigetelése iránti elkötelezettség az, amit Önnek kínálunk!

Kérjen ajánlatot!

  A kalkuláció során az általam megadott adataim kezeléséhez hozzájárulok (jelen nyilatkozatom visszavonásáig).
  Az Adatvédelmi nyilatkozatot elolvastam és elfogadom.
  Adatvédelmi nyilatkozat

  • Átlátható árajánlat
  • 12 hónap garancia
  • Rövid határidő
  • Minőségi munkavégzés
  • 20 év szakmai tapasztalat

  Hívjon minket bizalommal!

  Kérjen ingyenes helyszíni felmérést!

  Helyszíni felmérést kérek!