Ablak javítás és ablakszigetelés szolgáltatásunk alatt olyan speciális és sokszor egyedi kivitelezést igénylő munkát is értünk, mint a műemléki ablakok javítása vagy műemléki ablakok szigetelése. Manapság főleg műanyag ablakok kerülnek beépítésre, de a már meglévő fa ablak javítás is gyakran felmerülő igény. Utóbbival rendszeresen találkozunk, különösen, amikor műemléki ablakok szigetelése a cél. Az ablak javítás Budapest és vonzáskörzetében gyakorta patinás épületek nyílászáróinak javítását, utólagos szigetelését vagy teljes felújítását jelenti, amely igazán megbízható szakembert igényel.

muemlek ablakokfelujitasa

Fa ablak javítás vagy restaurálás?

A fa ablak javítás új ablakok esetén természetesen sokkal ritkább, mint a régi, de még menthető állapotú fa nyílászáróknál. A műemléképületek nyílászáróinál különösen fontos, hogy úgy hozzuk helyre az ablakokat és ajtókat, hogy azok megjavítása semmilyen látható módon ne váljon az eredeti megjelenés kárára. A műemléki ablakok javítása szinte minden esetben olyan fa ablak felújítás, amely sokszor restaurátori precizitást és komoly tapasztalatot igényel.

Műemléki ablakok javítása esetén kiemelt gondossággal válogatjuk alapanyagainkat. Korszerű eszközökkel, kifogástalan szaktudással és töretlen elhivatottsággal végezzük munkánkat, hogy a nyílászáró, és ezzel az épület műemléki jellege ne sérülhessen.

A fa különleges anyag. Természetes, tartós, és könnyen enged az ember akaratának, ha jól bánunk vele. Az ablakok állapotának felmérése, a megfelelő anyagok, eszközök és eljárások kiválasztása után az ablak javítás folyamata viszonylag gyors, még a műemléképületek ablakainak esetén is. Természetesen kivételt képezhetnek azok a munkák, melyeknél a műemléki ablakok javítása speciális megoldásokat igénylő, aprólékos részletmunkák sokaságát magába foglaló fa ablak felújítás.

műemlé jellegű ablakok felújítása

Műemléki ablakok szigetelése korszerűen

Az ablakszigetelés Budapest patinás épületeinél ingyenes helyszíni felméréssel kezdődik. Erre azért van szükség, mert csak így tudunk teljes képet alkotni a szükséges munkálatokról, valamint ekkor tárhatjuk fel a megbízó által esetleg nem is észlelt rejtett hibákat, beépítési anomáliákat.

Századfordulón épült Fővárosunk utcaképének megőrzése fontos feladat. Az eklektikus látványba nem férhetnek bele az igénytelenül kicserélt vagy stílusidegen nyílászárók sem. Az eredeti és megmenthető műemléki ablakok szigetelése megoldást nyújthat a lakások korszerűsítésére és a műemléknek számító épülethomlokzatok eredetiségének megóvására is. A nagy belmagasságú lakások fűtése sokba kerül, ezért lényeges, hogy modern technológiával szigeteljük ablakaikat, eredeti küllemük megóvása mellett.