Szárnytakaró profil a fa ablak élettartamának növelésére

ablak javitas budapest

A fa ablak javítás Budapest panelházainál sok esetben kiegészül szárnytakaró profil felszerelésével. Ma már alapvetően számít, hogy a fa ablakokat, élettartamuk megóvása érdekében alumínium szárnytakaró profillal lássák el, azonban a régebbi fa ablakok közül sok még nem rendelkezik ilyesmivel. Amennyiben fa nyílászárói vannak, ellenőrizze azok állapotát és, ha nincs alumínium szárnytakaró, mielőbb szereltesse fel! Minket bármikor hívhat bizalommal, a legkisebb munkát is elvállaljuk és ingyenes helyszíni felméréssel a fa ablakjavítás Budapest területén és fővárosunk vonzáskörzetében már a megrendelés napján elkészülhet.

Miért jó a szárnytakaró profil?

A fa ablak javítás sokszor az ablakok korhadása miatt válik szükségessé. Általában találunk más problémákat is a helyszíni felmérés során, azonban a korhadás az igazán látványos és a leginkább veszélyes állapotromlás. De megelőzhető. A fa ablakokat 3-4 évente felületkezelni kell. Mivel az UV sugárzásnak, esőnek, hőnek, fagynak, a páratartalom változásainak kitett felületről van szó, mindenképpen szükség van a környezeti hatások elleni védelemre. Fa ablakjavítás során nagyon sokszor tapasztaljuk, hogy a javítás jelentős része a nem megfelelő karbantartás miatt vált szükségessé. A szárnytakaró profilok jelentős védelmet nyújtanak az ablaknak a nedvességgel leginkább érintkező része számára, így a nedves korhadást meggátolják. A Nap sem fogja kiszívni a fát, tekintve, hogy sugarai az alumínium takaróprofilt érik.

A szárnytakaró profil a fa ablakjavítás során könnyedén felszerelhető. Felrakása mindössze néhány percet vesz igénybe, azonban éveket adhat a fa ablak élettartamához. Ez nem azt jelenti, hogy a szárnytakaró felhelyezése után már nincs szükség az ablak felületkezelésére. A fa felületeket mindig óvni kell, így a rendszeres védelem megújítását semmi sem válthatja ki.

ablak javitas budapest

Honnan tudom, hogy a fa ablak már nem védett?

A fa felületek védelme a nedvesség beszívódása és a fa kiszáradása ellen egyaránt szükséges. Ha egy fa felület védett, akkor nedvesség vagy napsütés hatására nem változik a színe. A fa ablak javítás ablakfoltozás része sokáig elkerülhető, ha rendszeresen ellenőrizzük ablakaink állapotát. A felületkezelés elkopását jól jelzi az, ha egy vizes kendőt helyezünk ablakunkra, majd néhány perc múlva megnézzük, mi történt. Amennyiben a kendő alatt sötétebbé vált az ablak fa anyaga, a felület már nem védett. Ilyen esetekben ellenőrizni kel az ablakok állapotát, majd a megfelelő fa ablakjavítás és felületkezelés következik.

Fa ablak javítás, ablakfoltozás, fa ablak szigetelés vagy épp műemléki ablakok javítása? Hívjon minket bizalommal, gyors, költséghatékony, garanciális munkát végzünk maximális ügyfél elégedettséggel.

Információra van szüksége?

Hívjon minket!

Telefon: 06 70 60 50 200