Műanyag ablak javítás – Mikor hívjon szakembert?

műanyagablak javítás

Mikor válhat időszerűvé az ablakjavítás? Milyen korai jelek utalnak az ablak állapotának romlására? Mely jelek figyelmeztetnek arra, hogy már nem várhatunk tovább? Ezekre a kérdésekre válaszolva igyekszünk segítséget nyújtani azoknak, akik kevésbé értenek a nyílászárók működéséhez és kevésbé ismerik az ablakok, ajtók karbantartási igényeit.

Amikor már nem várhat az ablak javítás

A huzat, a magasabb fűtésszámla, a nagyobb mennyiségű por és az egyre több zaj beszűrődése már egyértelmű jelei az ablakok meghibásodásának. Ezek a jelek nem korai figyelmeztetők. Ha ezeket tapasztajuk, minél előbb fontos szakember segítségét kérni. Ekkor még megmenthetők a nyílászárók, akár műanyag ablak javítás, akár utólagos ablakszigetelés vagy fa ablak esetén felújítás által. De már nem sokáig. Egyes esetekben a hiba nem látványos, inkább csak a fentebb említett hatásokból következtethetünk vissza rá. Azonban előfordul, hogy az ablak nem csukódik jól, bukó-nyíló ablaknál egyszerre nyílik és bukik, hogy láthatóan lóg az ablakszárny, hogy kijött a szigetelés vagy egyenesen elöregedett és széttöredezett. Ne várjon, hívjon minket bizalommal és már akár a megrendelés napján felmérjük az állapotokat és rendbe hozzuk elavult ablakát.

műanyagablak javítás

Honnan tudhatom, hogy ablakom állapota romlásnak indult?

Ha még időben megtörténik az ablak javítás, kicsi költséggel és pár perces munkával túl is vagyunk rajta. Ezért fontos rendszeresen ellenőrizni ablakaink állapotát, valamint az első jeleket sem figyelmen kívül hagyni. Melyek ezek?

Általában műanyag ablakoknál az első jel némi kattogás és kisebb akadás nyitásnál, zárásnál. Ha záráskor meg kell emelni az ablakszárnyat, már súlyosabb helyzetben vagyunk. A kattogás és akadás több okból is lehetséges, de főleg a vasalatok hibája okozza.

Az ablakok vasalati kopó részek, ezért fontos, hogy évente portalanítsuk és olajozzuk őket. A fém részek ki is lazulhatnak, mely esetben sokszor elegendő “meghúzni”, helyükre visszacsavarozni őket.  Vasalat törése vagy nagyobb kopás esetén a fém rész cseréje szükséges.

Érdemes mielőbb szakembert hívni, mert az ablak javítás csak egy pontig lehetséges. Amennyiben az ablak olyannyira tönkremegy a kezdeti hibák okozta nagyobb meghibásodások által, hogy már nem javítható, sajnos jelentős költség és bosszantó, kosszal járó, utólagos visszafalazást igénylő ablakcsere válik szükségessé. Utóbbit el lehet kerülni, az ablak javítás jobban megéri.

Telefon: 06 70 60 50 200