Mi történik fa ablak felújítás során?

A cserére szánt ablakok jelentős része, kis túlzással 90%-a egy profi, átfogó ablakfelújítás után pompásan szigetel és hosszú évekig biztosan kiszolgálja igényeit. Sajnálatos módon sokan nem tudnak róla, hogy lakásuk komfortjának növelését az ablakok felújítása is segítené, nem csak a nagy költséggel és jelentős munkával, piszokkal járó, időigényes ablakcsere. Nem mindenki tud a fa ablak felújítás lehetőségéről, így ez az opció néha megfontolásra sem kerül. Pedig költséghatékony, gyors és van olyan jó megoldás, mint a nyílászárók cseréje.

fa ablak felújítás

Néhány érv a fa ablak felújítás mellett

Mielőtt elmondanánk, hogy mi történik fa ablak felújítás során, hadd említsük meg a legfőbb mellette szóló érveket:

Gazdaságosság: Még egy átfogó felújítás is legfeljebb az ablakcsere felébe kerül, de még ennél olcsóbban ki lehet jönni, ez a javítások mennyiségétől és jellegétől függ.

Egyszerűség: Nincs a válogatással, falbontással és visszafalazással járó stressz és többletmunka.

Gyorsaság: Az ablakfelújítás gyors munka, még a legcudarabb esetekben sem tart sokáig.

Kényelem: A fa ablak felújítása nem jár bontással, így különösebb takarítással és utómunkával se. Nem kell azon aggódni hogyan és hová szállítsuk el a régi ablakokat.

Garancia: Az új ablakokra nyilván van garancia, de a mi munkánkra is jár az egy év garancia, így a cserével szemben semmilyen kockázatot nem jelent, ha a felújítás opciót választja.

fa ablak felújítás

Hogyan zajlik egy fa ablak felújítás?

Ablakfelújítás lényegében átfogó, komplex fa ablak javítás. Műemléki ablakok szigetelése vagy műemléki ablakok javítása során ez még kiegészül az egyedi, műemléki állapotok megóvására és visszaállítására szolgáló műveletekkel. Felújítás során a javítások mellett szinte minden esetben utólagos szigetelés vagy szigetelőcsere is történik.

Nálunk a munka ingyenes helyszíni felméréssel kezdődik, majd árajánlatot adunk. A tényleges fa ablak felújítás az ablak és környékének megtisztításával veszi kezdetét, mely után a megfelelő sorrendben elvégezzük az ablak hibáinak kijavítását, a hiányosságok pótlását. Végezetül megfelelő felületkezeléssel látjuk el a felújított ablakot, így segítve elő, hogy ablaka még hosszú ideig jó szolgálatot tehessen.

A fa ablak felújítás több részből állhat, természetesen az ablak sajátosságainak megfelelően. A felújítás olyan ablakjavítási munkákat jelenthet, mint az utólagos szigetelés, a szigetelőanyag-csere, a korhadt részek cseréje, ablakfoltozás valamint a deformálódások korrigálása. A zárak, vasalatok cseréje, javítása és a régi üvegek korszerűbbre cserélése is részét képezheti munkánknak.

Kérdése van?

Hívjon minket!