Megfelelő karbantartással az ablakjavítás elkerülhető

ablakjavitas

Az ablak javítás számos esetben elkerülhető vagy elodázható lenne, ha a nyílászárók megfelelő karbantartást kapnának. Az ablakok és ajtók karbantartására, időszakos ellenőrzésére is érdemes szakember segítségét igénybe venni, így biztosak lehetünk az elvégzett munka alaposságában. Azonban ha valaki jártas a barkácsolásban, önmaga is nekiláthat az aprólékos ellenőrző, majd pedig karbantartó feladatoknak. Ma már számos blogbejegyzés mellett több videós tartalom is elérhető a témában, így az egyszerűbb kis munkálatok házilag is könnyebben kivitelezhetővé váltak. Ha azonban nem biztos a dolgában, hívjon minket bizalommal! A legkisebb munkákat is elvégezzük.

Műanyag ablakok karbantartása

A műanyag ablakok elterjedésének egyik oka a kisebb karbantartás igény. A jó minőségű műanyag ablak nem korhad, nem vetemedik, nem érleli el a Nap és nyilvánvalóan nincs szüksége olyan felületkezelésre, mint a fa nyílászáróknak. Azonban káros tévhit, hogy a műanyag ablak nem igényel semmiféle karbantartást. A jól beszerelt, remek minőségű műanyag nyílászárónak is szüksége van rendszeres átvizsgálásra. A vasalatok lazulhatnak, kophatnak és a porosodás, az olajozás hiánya miatt korán szükségessé válhat egy komolyabb ablakjavítás. A portalanítás és olajozás évente szükséges, a vasalatok beállítása 3-5 évenként igényel némi energiát tőlünk.

ablakjavitas

Fa ablakok karbantartása

Az ablakjavítás Budapest változatos épületeién még mindig sok esetben fa ablak javítás vagy fa ablak felújítás. A természetesség és esztétikai minőség miatt még mindig, vagy inkább most ismét sokan döntenek a műemléki ablakok javítása, a régi fa ablak felújítás vagy az új fa ablak beépítés mellett. Megfelelő ápolással a fa ablak is rendkívül tartós, hosszú évtizedekig tökéletesen funkcionáló és mutatós nyílászáró lehet. Azonban a fa, mint anyag komolyabb és gyakoribb karbantartást igényel, mint műanyag társai. A vasalatok beállítása, portalanítása és olajozása mellett a fa ablak rendszeres 3-4 évenkénti felületkezelést igényel, hogy védelmet kaphasson a környezeti hatásokkal szemben.

Ha profi szakember végzi az ablakok karbantartását, akkor biztosak lehetünk a megfelelő ablakszigetelés, a tökéletes záródás, a könnyű működtetés és az élettartam növelés biztosításában. Ablakjavítás és ablak karbantartás során mindig átnézzük az egész ablakot és az esetleges hibákat, kopásokat, romlásokat rögtön orvosoljuk. Ne várja meg, míg nagyobb ablakjavítás vagy akár teljes fa ablak felújítás válik szükségessé!

Információra van szüksége?

Hívjon minket!

Telefon: 06 70 60 50 200