A fa ablak felújítás sok esetben a legjobb megoldás, ám nem mindig ez tűnik a legcélszerűbbnek. A régi típusú panelházak fa ablakainak felújítása esetenként már nem javít elégséges mértékben a lakások komfortfokozatán, így néha az ablakcsere mellett kell dönteni. Nekünk a megrendelők elégedettsége a legfontosabb. Ezért ingyenes helyszíni felmérésünk alkalmával, ha a fa ablak felújítás kevésnek bizonyulna, cserét javaslunk. Mi a cél? Hogy a nyílászárók megfelelő szigetelést, könnyű, biztonságos használatot nyújtsanak a lehető leghosszabb ideig.

fa ablak felújítás Budapest

Elég a fa ablak javítás Budapest panelrengetegében vagy már éreik a csere?

Magyarország panelházainak építését az 1960-as évek legelején kezdték. Budapest legnagyobb panelrengetege, az Újpesti-lakótelep 1969-től 1986-ig épült, végül közel 17.000 lakás átadásával. Az első épületeket fa ablakokkal látták el, a későbbieket műanyag nyílászárókkal. A fordulópontot a ’70-es évek jelentették, amikor már a vidéki városok panelházai is műanyag ablakokat kaptak. Egyre kevesebb panel lakás rendelkezik még az eredeti fa ablakokkal, ám nem mondhatnánk, hogy ritkán találkozunk ilyesmivel. A közel 40, ha nem 50 éves fa ablakok cseréje igencsak időszerűnek tűnhet, azonban a jól karban tartott fa anyag időtálló, ahogy a kellő időben elvégzett fa ablak felújítás is hosszú éveket ad nyílászáróink élettartamához.

fa ablak felújítás Budapest

Mikor érdemes a fa ablak felújítás mellett dönteni?

  • Ha az ablakkeret és ablakszárnyak jelentős része ép, csupán néhány ablakelemet kell cserélni, karbantartani, megjavítani.
  • Ha az utólagos fa ablakszigetelés megoldja a gondot.
  • Ha a vasalatok mentek tökre.
  • Ha az ablak nincs elkorhadva, vészesen elvetemedve.
  • Ha a fa ablak külleme is megfelelő vagy könnyen rendbe tehető.

Mikor kell fa ablak felújítás helyett nyílászárót cserélni?

  • Amikor nem menthető az ablak fa részeinek zöme.
  • Amikor a fa ablak felújítás és szigetelés eredménye sem ütné meg a kívánt komfortfokozatot.
  • Amikor többe kerülne a fa ablak javítás, az elemek cseréje, a faanyag ápolása, mint egy új ablak megvásárlása, berakatása és az utómunka.

Utóbbira akkor van példa, mikor az ablak legtöbb elemét ki kell cserélni, ráadásul előre látható, hogy még a sikeres ablak javítás, fa ablak felújítás után sem kapnánk megfelelő szigetelést és jól működő nyílászárókat.

Minden munkánkat helyszíni felméréssel kezdünk, mely ingyenes. Ennek alkalmával felmérjük az ablakok állapotát, majd árajánlatot adunk vagy szükséges esetben javasoljuk az ablakcserét. A fa ablak javítás Budapest panelházainál a már egyszer vagy többször cserélt ablakok esetén is rendszeresen szerepel munkáink között, mert sokan ablakcserekor még ma is a fa nyílászárók mellett döntenek. Nagy a szórás, mivel egyesek szerint a műanyag ablakok jóval könnyebben karban tarthatóak, mint a fa ablakok, így a panelházak is sokfélék lehetnek.

Kérdése van?

Hívjon minket!