Javíttassam vagy cseréltessem a bejárati ajtót?

ajtó javítás

Az ajtójavítás kevesebbszer igényelt szolgáltatásunk, mint az ablakjavítás, ám ennek oka nem az ajtójavítás nehézkesebb mivoltában keresendő. A műanyag ajtó hasonlóképp javítható, mint a műanyag ablak, a fa ajtó javítás pedig a fa ablak javításhoz hasonlít. Éppen ezért érdemes az ajtójavítás lehetőségén is elgondolkodni, mikor elégedetlenné válik bejárati ajtajával. Lehetséges, hogy a jelentős költséggel és nagy munkával, bontással járó ajtócsere helyett van olcsóbb, egyszerűbb és ugyanolyan jó végeredményt kínáló megoldás. Amennyiben nem tud dönteni, kérje ingyenes helyszíni felmérésünket. Az ajtójavítás Budapest és környékén akár már a felmérés napján elkészülhet.

 Mikor van szükség az ajtó javítására?

A műanyag vagy fa ajtó javítás egyértelműen szükségessé válik, mikor huzatosnak érezzük bejárati ajtónkat. Ha a hideg levegő beáramlik, biztosak lehetünk benne, hogy a meleg kiszökik, úgyhogy nem csak alacsonyabb komfortfokozatúvá válik otthonunk, de a fűtésszámlánk is magasabb lesz. A bejárati ajtó javítás kiküszöbölheti ezt a problémát, ahogy ezzel együtt a nagyobb mennyiségű por és az erősebb zaj beáramlására is megoldást nyújt.

A fa bejárati ajtó javítás bonyolultabb lehet, mint a műanyag nyílászáró rendbe tétele. A fa nyílászáró karbantartást igényel, különben maga a fa anyag megy tönkre, mely már egyes részek cseréjét vagy ajtófoltozást tesz szükségessé.

Az ajtójavítás több kisebb vagy nagyobb részfeladatból tevődhet össze. Az ajtók vasalatainak kopása, kilazulása, a zárszerkezet elromlása, a szigetelés elöregedése vagy az ajtó vetemedése is elégtelen záródást eredményez, melynek következtében az ajtó már nem látja el maradéktalanul funkcióját. A zárszerkezet meghibásodása biztonsági kérdés is egyben. A rosszul, hiányosan záródó ajtó könnyebben feltörhető, így otthona védelme csökken.

ajtó felújítás

Amikor az ajtójavítás már nem opció

Sajnos néhány meghibásodás vagy az ajtó állapotának bizonyos mértékű megromlása már nem javítható. A fa ajtó egészének vagy nagyobb részeinek korhadása új ajtószárny beszerelését teheti szükségessé. Szintén cserét szoktunk javasolni olyan konkrét sérülések esetén, melyeknél a sérült rész nem cserélhető, az ajtó nem foltozható. Egy betörés, egy ajtófeltörés, pakolás, költözés során okozott sérülés sajnos sokszor szükségessé teszi a cserét.

Fontos, hogy bejárati ajtónk kellő védelmet jelentsen a környezeti hatásokkal és a rosszindulatú betolakodókkal szemben is. Azt javasoljuk, rendszeresen vegye szemügyre ajtaja állapotát, fa ajtó esetén pedig végezze el vagy végeztesse el a megfelelő karbantartási munkákat. Ha valamilyen oknál fogva mégis ajtó javítás kell, hívjon minket bizalommal!

Információra van szüksége?

Hívjon minket!

Telefon: 06 70 60 50 200