Hogyan történik az utólagos ablakszigetelés?

Ablakszigetelés Budapest és környékén? Utólagos megoldásokért hívjon minket bizalommal, mi garantáljuk a gyors és profi segítséget. Az alábbiakban felvázoljuk az utólagos ablakszigetelés részleteit, kitérünk annak előnyeire és többet megtudhat munkánkról.

Az utólagos ablakszigetelés menete

Egy profi ablakos mindig helyszíni felmérés után választja ki az ablakszigetelés kellékeit, módszereit és csak ez után ad pontos árajánlatot. Ez nálunk is így működik. Megnézzük milyen jellegű az ablak, milyen állapotban van és alkalmas-e a szigetelésre, esetleg alkalmassá tehető-e. Az ablakcsere csak a legrosszabb esetekben, a menthetetlen ablakoknál javasolt. Minden más esetben az ablakszigetelés a leggazdaságosabb, egyszersmind gyors, egyszerű és tökéletes eredményt nyújtó választás.

Amennyiben az ablakok alkalmasak a szigetelő profil felhelyezésére, a felületek megtisztítása után el is kezdhetjük a munkát. A különböző ablaktípusok más és más eljárást, valamint különböző szigetelőanyagot igényelnek.

utólagos ablakszigetelés

Hogyan és mivel szigeteljük az egyes ablaktípusokat?

A műanyag ablakok szigetelése nútmarással készül. A nútmarás lényege, hogy a szigetelőprofilnak helyet készítsünk az ablak anyagán belül. Ez egy svéd technológia, mely hatékonysága okán gyorsan elterjedt. A fa bukó- nyíló ablakok esetén is nútmarást alkalmazunk, azonban a fa ablakszigetelés a műanyag nyílászáró szigetelésének módszerétől némileg eltérően készül. Mindkét esetben SOFA típusú szilikon ablaktömítést szerelünk fel. Pontosabban nem fel, hanem beszereljük, mivel a nútmarásba illesztjük, passzírozzuk be a szilikon ablakszigetelő gumi egy részét, a konyhából ismerős derelyeszaggatóhoz nagyon hasonló behúzógörgők segítségével.

A hagyományos ablakok esetén nem nútmarót használunk, sőt, nem végzünk semmilyen bemarást, mivel az nem megbízható, sőt, sokszor kockázatos módszer. Ezért az ablakszigetelés itt mindig öntapadós szigetelőcsíkkal történik, amely munkánk során csakis a legmagasabb minőségű, tartós típus lehet. Bár sokan tudni vélik, hogy az öntapadós szigetelés csupán ideiglenesen megfelelő, a hagyományos ablakoknál inkább ezzel érdemes dolgozni. Az általunk használt öntapadós szigetelő profil felszerelésekor szegecseléssel oldjuk meg, hogy az ablakhasználata során a gumi ne kunkorodjon föl. Az általunk feltett öntapadós gumi szigeteléssel nem versenyezhetnek a házi megoldások, a szivacsos szigetelő próbálkozások. Ezek valóban rövid ideig segítenek, és addig sem jó hatásfokkal.

Ne cseréljen, hisz lehet, hogy az utólagos ablakszigetelés megoldja a problémáját! Megfelelő szigeteléssel jelentős energiát, ezáltal pénzt takarít meg a fűtési szezonban. Kevesebb zaj és por áramlik be lakásába a jól szigetelt ablakoknak köszönhetően. Ablakszigetelés Budapest és környékén? Hívjon minket bizalommal, ingyen felmérjük a lehetőségeket.

Kérdése van?

Hívjon minket!