A gerébtokos ablak javítás Budapest és környékén ránk váró feladat. Csapatunk komoly szakértelemmel, töretlen elhivatottsággal, modern eszközökkel és a legkorszerűbb eljárásokkal hozza ki a legtöbbet a megmenthető nyílászárókból.

Így zajlik a gerébtokos ablak javítás

A fa ablak javítás Budapest épületeinél sokszor gerébtokos ablakok javítását, felújítását takarja. Fővárosunk századfordulós épületeinek többségénél még megtalálhatók az 1900 és 1980 között szinte kizárólagosan használt gerébtokos ablakok. Ezek dupla fa ablakok, melyek egymástól 10-20 centiméteres távolságra ülnek tokjukban. Szinte mindegyik ilyen ablaknál megtalálható a két ablak közé beépített redőnytok. Az efféle nyílászárók redőnyei nagyon jó hatásfokkal javíthatók, így ha csak lehetséges, érdemes teljes egészében megtartani őket. Már csak azért is, mert a műemléki ablakok javítása egyszerre növeli a lakások komfortfokozatát, csökkenti a kiadásokat és őrzi Budapest patinás összképét.

ablakjavítás Budapest

A gerébtokos ablak javítás Budapest és vonzáskörzetében ingyenes helyszíni felméréssel kezdődik. Csak a személyesen átvizsgált ablakokra tudunk árajánlatot adni. Az eszközök, munkamódszerek és alapanyagok kiválasztásához éppúgy szükségünk van az ablakok állapotának pontos ismeretére, mint az esetleges rejtett hibák feltárásához. Így az utóbbiak nem fogják nem várt többletköltséggel terhelni a megrendelőt, ugyanakkor egészen más eszközöket vagy alapanyagokat kívánhatnak az elvárt végeredmény eléréséhez.

A gerébtokos ablakjavítás állhat csak a vasalat cseréjéből vagy a zárak javításából, de lehet átfogó fa ablak felújítás is. Utóbbi esetben először a festékrétegek eltávolításával kezdünk, majd az estleges elkorhadt, elvetemedett ablakrészek cseréjével folytatjuk. A különböző ablakrészeket igyekszünk megmenteni, ám ha nem javíthatóak, az eredetivel megegyezőre vagy ahhoz nagyon hasonlóra, stílusba illőre cseréljük. Ha az ablak nem szigetel jól, utólagos szigetelést teszünk fel. Végző fázisként a patinás ablakokon eredeti szépségük és hosszú élettartamuk érdekében elvégezzük a szükséges karbantartási munkálatokat is.

Mire kell ügyelni gerébtokos ablak szigetelés esetén?

A kapcsolt gerébtokos ablakok szigetelésénél nagyon fontos ügyelni arra, hogy az ablakok közti tér szellőzhessen. A levegőnél semmi nem szigetel jobban, azonban a befülledt, bepárásodott ablakköz hosszútávon a fa vetemedését okozza. A penész viszonylag hamar megjelenik és az sem elhanyagolható tény, hogy párás üvegen bajos kilátni. A párásodás elkerülése érdekében a gerébtokos ablakszigetelés a belső ablakra illesztett gumiszegély segítségével megfelelő hőtartó és szellőzést biztosító megoldás. A műemléki ablakok szigetelése, miközben az eredeti megjelenés megóvása mellett tökéletes eredményt kínál.

ablakok javítása budapest

Kérdése van?

Hívjon minket!