Fa ajtó javítás víkendháztól a műemléképületig

A fa ajtó javítás számos esetben jobb, esetleg sokkal jobb választás, mint az ajtók cseréje. A fa ajtók evolúciója sok száz éves múltra tekint vissza, megoldásaik kipróbáltak, kifinomultak, jól ismertek karbantartási igényeik és a fa ajtó javítás technológiája is megbízható eredményt garantál. Sokszor nincs is jobb alternatíva, mint a fa ajtó felújítás.

fa ablak felujitas budapest

Hétvégi háztól a műemlékpalotáig

A fa ajtó javítás egyik jellemző terepe a faházak, nyaralók, hétvégi hobbiházak fából készült nyílászáróink karbantartása. Bár az ilyen jellegű épületek éppolyan változatosak, mint nyílászáróik, a fa ajtók alkalmazása esetükben még mindig nagyon elterjedt, különösen a beltéri ajtók vonatkozásában. Egy autentikusan, szépen felújított kis parasztház esetében nem is jöhetnek szóba a műanyag, vagy fém nyílászárók, de egy faház esetében is egyértelmű, hogy annak ajtaja is fából készült. Az idő múlása és az időjárás viszontagságai azonban nem kímélik a fát sem, a sérülések, rongálások nyomán pedig szintén szükségessé válhat a fa ajtó javítás. Bár egészen más jellegű épületek díszei a patinás műemlékek fa nyílászárói, esetükben ugyanúgy szükséges lehet időnként a karbantartás, renoválás, fa ajtó javítás. Egy évszázados polgári épület, egy nagy belmagasságú, tradicionális bérház esetében a műanyag vagy a fém nyílászárók nem csak ízléstelenek, de időnként a műemlékvédelmi szabályokkal sem összeegyeztethetők. Ráadásul az ajtók cseréje komoly munka, sok porral, nagy felfordulással jár és ha a beépítés viszonylag gyors is, az azt követő kőművesmunka, majd a festés még hetekig igénybe veheti a tulajdonos idejét és idegeit. Nem beszélve a pénztárcájáról! A teljes nyílászárócsere már egy kisebb lakás esetében is milliós tétel lehet, tehát gazdaságosabb és környezettudatosabb is az eredeti, jól bevált fa ajtó javítás.

fa ablak felujitas budapest

Ingyenes felmérés, professzionális fa ajtó javítás

Fa ajtó javítás területén két évtizedes tapasztalattal, komoly szaktudással bíró csapatunk Budapest területén ingyenes helyszíni felméréssel és árajánlat adásával kezdi a munkát. Vállaljuk fa ajtók és ablakok javítását, felújítását, műemléképületek műemléki nyílászárói esetében éppúgy, mint akár hétvégi házak, nyaralók esetében. Legyen szó sérülésről vagy rongálásról, elhasználódásról vagy elhanyagolásról, a fa részek vagy a fém alkatrészek meghibásodásáról, a fa ajtó javítás nálunk gyors, ugyanakkor alapos munkát jelent, amelyre garanciát vállalunk. Várjuk hívását, forduljon hozzánk bizalommal!

Kérdése van?

Hívjon minket!