Fa ajtó felújítás

FA AJTÓK FELÚJÍTÁSA

Nyílászárókkal foglalkozunk, így az ablak javítás mellett ajtó javítás, szigetelés és teljes fa ajtó felújítás is szerepel szolgáltatásainak között. Ha régi fa ajtaját vagy fa ajtajait szeretné megfizethető áron újjá, a modern elvárásoknak megfelelővé varázsolni, hívjon minket bizalommal! Akár lakások, házak bejárati ajtóiról vagy beltéri ajtóiról van szó, akár nagyobb intézmények teljes nyílászáró állományának felújítás, szigetelése a cél, szakértő csapatunkra mindig számíthat.

 

Fa bejárati ajtó felújítás

A fa ajtó felújítás átfogó jellegű, így kiterjed a tokra, ajtószárnyra, vasalatokra, külön a zárszerkezetre és üveges ajtó esetén az üvegre is. Felújításkor legtöbbször új szigetelés kerül beépítésre, mely jelentheti az ablak körüli elkopott szigetelő pótlását, de új thermoüveg beépítését is. Az ajtószigetelés az ablakszigeteléshez hasonlóan a szárnyban körbefutó szigetelő felszerelését is magába foglalja. Ajtók esetén a küszöb rendbetétele is szüksége lehet. Néhol megroppant, vetemedett, hiányos küszöbökkel is találkoztunk már. Az ajtó tokjának alsó része gyakran szenved sérülést. Nagy terhelésnek kitett ajtórész ez, hiszen rálépnek, pakolás, költözködés során is sérülhet.

Fa ajtó esetén sokszor találkozunk korhadással, vetemedéssel. A korhadás lehet nedves korhadás, amely az alsó részeken jellemző, vagy száraz korhadás, mely gyakran a lakás belső feléből indul ki. A fa ajtó, a fa ablakokhoz hasonlóan folyamatos ápolást igényel. A rendszeres ellenőrzés mellett fontos, hogy a vasalatokat portalanítsuk és olajozzuk, valamint a fa anyagot a megfelelő felületkezeléssel lássuk el. Lakkozás, lazúrozás vagy festés szükséges. A bejárati ajtó állapotának romlása komoly gondokhoz vezethet. Egyrészt kevésbé szigetel, másrészt kevésbé nyújt védelmet az illetéktelen betolakodókkal szemben. Ez utóbbi jelenthet betörőt éppúgy, mint kellemetlen ízeltlábúakat. A rosszul záródó ajtó nem nyújt védelmet. A fa bejárati ajtó felújítása költséghatékony megoldás, mely ráadásul gyors és nem jár bontással. Szakértő csapatunk a helyszíni felmérést követően legfeljebb néhány óra alatt rendbe hozza fa ajtaját, hogy az újra maximális funkcionalitással védje önt és otthonát a külvilággal szemben.

FA AJTÓK FELÚJÍTÁSA

Beltéri ajtók felújítása

A beltéri fa ajtók szintén anyagukban és vasalataikat tekintve mehetnek tönkre. A beltéri ajtó felújítás a korhadt részek cseréjét, az elkopott, eltört vasalatok cseréjét, a meglazult fém részek beállítását, zárcserét és felületkezelést jelent. A beltéri üvegezett ajtóknál nincs szükség thermoüveg beépítésre, de hangszigetelést végezhetünk. Ha ajtó felújításra van szüksége, hívjon minket bizalommal. Mielőbb meglátogatjuk és felmérjük az állapotokat és a munkát akár már a megrendelés napján elvégezzük.

Telefon: 06 70 60 50 200