Fa ajtó felújítás, és a múlt szó szerint megszépül

A fa ajtó felújítás nem csak a már meglévő ajtók renoválása kapcsán kerülhet szóba. Számtalan esetben egy régi, kiszolgált fa ajtó díjnyertes választás lehet melléképület, nyaraló, hétvégi ház, sőt, akár újonnan vásárolt ingatlan bejáratának kialakítása során is. Szerencsés esetben nem csak stílusos, de igazán gazdaságos és környezettudatos megoldást jelent a fa ajtó felújítás.

Fa ajtó javításbudapest

Ajtó a múltra, kizárólag fából

Nem is olyan régen az ajtó anyaga nem is lehetett más, csakis fa. Az évszázadok során rengeteg tapasztalat és tudás halmozódott föl a fa ajtó készítés, karbantartás és a fa ajtó felújítás területén, hiszen egyetlen ház sem képzelhető el ajtó nélkül. A bejárati ajtókon kívül a belső terek elválasztására is fa ajtók szolgáltak. Hosszú időn át evidens volt, hogy a kopott, sérült, rongált ajtókat nem lecserélték, hanem renoválták. A fa ajtó felújítás egyszerűbb esetekben sokszor a házigazda feladata volt, de az ügyes kezű asztalosok és ácsok már száz éve is keresett szakemberek voltak. Ma, amikor a fa nyílászárókat egyre inkább kiszorítják a műanyag ajtók és ablakok, még értékesebb az a szaktudás, ami a fa ajtók, fa ablakok elkészítéséhez és renoválásához kell. A fa ajtó felújítása nem csak gazdaságosabb megoldás, mint egy teljes körű és drasztikus átalakítással járó ajtócsere, de energiatakarékosabb, környezetbarátabb és sokszor esztétikai szempontból is nagyságrendekkel jobb megoldás, mint a nyílászárócsere.

fa ablak felujitas budapest

Megszépülő múlt, fa ajtó felújítás

A fa ajtó felújítása nem csak a már beépített, aktív használatban lévő nyílászárók esetében lehet megfontolásra érdemes opció. Leszerelt, forgalomból kivont, elárvult ajtók születhetnek újjá egy értő kezek által elvégzett, lelkiismeretes fa ajtó felújítás során. Első ránézésre egy-egy falnak támasztott, eső verte, színét vesztett fa ajtó sokszor nem is tűnik ki a lomok közül, viszont tüzetesebben megvizsgálva számos szebb napokat látott fa ajtón fedezhetünk föl kifinomult díszítéseket, szép vonalvezetést, sajátost stílust. Sokszor úgy, hogy közben az ajtó szerkezete, állaga is alapvetően ép. Esetenként meglepően jó állapotú és valós esztétikai értékkel bíró, mi több, műemléki jellegű darabok vesznek kárba, pedig a fa ajtó felújítás ezeket a kiszolgált nyílászárókat is valósággal újjáteremti. Ne hagyja veszni a múltat, gondolja át a renoválást! Fa ajtó felújítás a megoldás, hívjon minket bizalommal!

 

Kérdése van?

Hívjon minket!