Magas a fűtésszámla, pedig nincs hőség a lakásban? Egyre több zaj szűrődik be? A problémát lehet, hogy az ablakszigetelés fogja megoldani. A fa ajtó és ablakszigetelés Budapest és vonzáskörzetében ingyenes helyszíni felméréssel kezdődik, melynek keretein belül felderítjük az esetleges rejtett hibákat is. Ezek a hibák sok esetben csökkenthetik az utólagos szigetelés hatékonyságát, így kiküszöbölésük nélkül a végeredmény koránt sem lesz megfelelő.

ablakszigetelés Budapest

Fa ablak szigetelés nyílászáró csere helyett?

A rossz állapotú, rosszul funkcionáló nyílászárók esetén sokszor van a cserénél jobb megoldás. Ez lehet ablak javítás, ha bizonyos ablakelemek használódtak el, de lehet csak ablakszigetelés is, vagy akár teljes fa ablak felújítás. Ugyanúgy igaz ez az ajtókra is. A fa ajtó szigetelés, javítás és esetleg a teljes felújítás kisebb költség, rövidebb idő, és kevesebb energia befektetéssel jár, mint a nyílászáró cseréje.

A megfelelő szigetelés sokszor kisebb javítási munkálatokkal egészül ki. Az elvetemedett ablakrészek miatt kialakult réseket a legjobb ablakszigetelés sem kompenzálja, ahogy a zárhibákat vagy a vasalatok meglazulását, rozsdásodását sem.

ablakszigetelés Budapest

Fa ablak szigetelés minden ablaktípus esetén

Lehet szó műanyag vagy fa nyílászárók szigeteléséről vagy gerébtokos ablakokról, esetleg műemléki ablakok szigetelőképességének javításáról, nekünk nem jelenthet gondot. Különböző ablaktípusok különböző szigetelési eljárásokat, időnként más és más anyagokat igényelnek. Míg egyes esetekben a szilikonos kitöltés tökéletes, például műanyag ablakok szigetelésénél, addig a gumiszegély felerősítése vagy a régi, elöregedett gumi cseréje szükséges a gerébtokos ablakoknál. Utóbbi a szellőzés megtartása miatt szükséges. Sokan szivacsos, öntapadós szigetelést is elégségesnek vélnek, azonban hosszú távon ezek nem megfelelő megoldások. A fa ablak szigetelés, ahogy a műanyag nyílászárók szigetelése is, profi szakembert igénylő feladat. Ha magunk oldanánk meg a problémát szivacsos szigeteléssel, nem árt észben tartanunk, hogy a szivacs megszívja magát nedvességgel, melynek hatására egyrészt hamar leválik az ablakról, másrészt kevésbé szigetel, mint az alatt a rövidke idő alatt, míg szárazon tudjuk tartani. A felszívott nedvesség biztosítja, hogy a penészgomba is megtelepedhessen ablakunkon. Amennyiben gyors megoldásra van szüksége, jól jöhet az öntapadós szigetelő, azonban a fa ablakok szigetelése szakember dolga, aki hosszútávú, megbízható és garanciával biztosított eredményt kínál.

Kérdése van?

Hívjon minket!