Fa ablak javítás intézményeknek – Miben más?

ablakjavitas

A fa ablak javítás intézmények számára néhány ponton máshogy néz ki, mint a lakossági ablakjavítások. Alapvetően nem az ablakjavítás menetében vagy annak minőségéven keresendő a különbség, inkább a munkánk határterületeire szorítkozik. Nyilvánvalóan más feltételeknek kell megfelelnünk, mikor intézmények, közintézmények ablakait javítjuk, esetleg fa ablakszigetelést készítünk. Különösen igaz ez akkor, amikor műemléki ablakok javítása vagy régi fa ablak felújítás a cél. Na de nézzük, miről is beszélünk pontosan!

Intézmények és az ablak javítás megrendelése

Ha ablakjavítás, ablakszigetelés vagy akár fa ajtó javítás, felújítás, műemléki munka válik szükségessé, a lakossági ügyfél felhív minket, átbeszéljük mi a gond és mikor tudjuk megnézni. Helyszíni felmérés során alaposan megvizsgáljuk az adott nyílászárót vagy nyílászárókat és precíz tervekkel ajánlatot tudunk adni. Megbeszéljük, mikor végezzük el a munkát, aztán a munka végeztével kiállítjuk a számlát és garanciavállalással hagyjuk el a terepet. Intézmények, főleg közintézmények esetén ez a folyamat leginkább a megrendelő részéről néz ki másként. Míg a lakossági megrendelő a fa ablak felújítás munkálataira sima szolgáltatásként tekint és a saját szimpátiáját – jó esetben konkrét tényeket is – követve kiválaszt egy szakembert, addig az intézményi megrendelésnél protokollt és bizonyos feltételeket kell követni. Nálunk ez a különbség abban jelenik meg, hogy ha szeretnénk intézményeknek is dolgozni, meg kell felelnünk bizonyos előírásoknak. Képzettséget tekintve főleg, hiszen intézményként, közintézményként nem megengedhető az, hogy az utcáról bekóborolt egyszeri szaki csinálja meg az ablakot. Ez a szakképesítési elvárás egyébként jól jön és fontosnak tartjuk mi magunk is, függetlenül attól, hogy kinek dolgozunk. Az asztalos munka, az ablakos szakma bizony sok tanulni valót tartogat a kiváló eredmény érdekében. Mi szakképzett és gyakorlott munkatársakkal kínálunk profi eredményt. Éppen ezért dolgozhattunk már nagy volumenű projecteken, amelyeket intézmények rendeltek meg tőlünk.

ablakjavitas

Ablak javítás műemléképületeknél

Műemléki ablakok javítása esetén olyan plusz tudásra, képességre és eszközökre valamint anyagokra van szükség, amit nem minden ablakos tud hozni. Budapest csodás műemléképületinek egy része közintézményeknek ad otthont, így a fent említett szabályoknak is meg kell felelni, ha nekik akarunk dolgozni, valamint biztosítanunk kell, hogy a műemléki ablakok javítása restaurálás is egyben. Szeretjük ezeket a munkákat, mert értéket őrzünk vele és biztosítjuk a szépség fennmaradását. A műemléki ablakok javítás a kultúra megőrzésében is szerepet kap, így mindenképpen csak olyanoknak szabad hozzálátni, akik érzik ennek súlyát és valódi értékként tekintenek ezekre a különleges nyílászárókra és az azokat körülvevő műemléképületekre.

Telefon: 06 70 60 50 200