fa ablak javítás

A tavalyi és idei év bővelkedett viharkárokban. Tombol a szél, ömlik az eső és dörömböl a jég, utóbbi akár diónyi méretekben is. A növekvő környezetei terhelések hatására a fa ablak javítás és fa ajtó javítás megrendelések száma is növekszik. Ha Önnek is megrongálta a jég nyílászáróit, ha az Ön fa ablaka is átereszti az özönvízszerű esőket, hívjon minket mielőbb, hogy a következő viharban jobban helytállhassanak!

Fa ablak javítás karbantartással

A megsérült fa ablakok javítása nem áll meg a sérült részek pótlásánál, a tönkrement elemek cseréjénél. Ha a viharkárokkal szemben ellenálló nyílászárót szeretnénk, akkor érdemes bizonyos karbantartási munkálatokat is elvégezni. A puha fa nagy ütés hatására láthatóan sérülhet. A száraz vagy nedves korhadás morzsolhatóvá erodálja a faanyagot. A kezeletelen felületek jobban ki vannak téve mindennek, mint a vastagon lakkozott, lazúrozott vagy festett fa ablakok. A horrorisztikus jégveréstől persze nem véd a lakk, azonban a megfelelő anyagok és eljárások használatával ellenállóbbá, rugalmasabbá tehetjük a fát. Sajnos az ablaktáblákkal nehezebb dolgunk van, de az újabb ablakok dupla, vastagabb üvegei már jobban állják a sarat. És a jeget is.

Fa ajtó javítás és a korhadás megelőzése

fa ató javítás

A jégverés és egyéb viharkárok a bejárati ajtókat sem kímélik. Sokan választanak fából készült bejárati ajtót, ami időtálló, szép és otthonos. De a jég nem válogat és a megfelelő irányból fújó széllel együtt akár látható ütésnyomokat hozhat létre a keményebb fa nyílászárókon is. Ha mást nem, a felületkezelést sértheti föl.

Ahol megsérült a felületkezelés, ahol keletkezett egy hiba, ott könnyebben indul el az amortizáció, esetleg szivárog be a víz és szívódik be a pára. Ha pedig jön a kánikula, kiszárad. A tartós vizesedés és a változó nedves-száraz időjárás egyaránt a faanyag elöregedéséhez, elgyengüléséhez vezet. Fontos, hogy ne becsüljük alá a kis sérülések hatásait, mert azon kaphatjuk magunkat, hogy már az egész ajtót ki kell cserélni.

Mint minden területen, úgy itt is a megelőzés a leghatékonyabb! Ha most építkezik, vagy elkerülhetetlen a nyílászárók cseréje, akkor időtálló, masszív darabokat válasszon, megfelelő felületkezeléssel és profi szigeteléssel. Ezeket szakértő kezekre bízza, akik megfelelően beszerelik. Ha pedig a meglévő fa ajtók javítása válik szükségessé, hívjon minket! Budapesten és környékén fa ajtó javítás, fa ablak javítás esetén állunk rendelkezésére.

Telefon: 06 70 60 50 200