Fa ablak felújítás a kánikula előtt

fa ablak felújítás

A fa ablak felújítás mindig jól jön, ha hagyományos, megbízható nyílászárói elöregedtek, ha láthatóan és érzékelhetően megrágta őket az idő vasfoga. Az ablakfelújítás időpontját azonban különösen hasznos a téli fagyok, vagy jelenleg inkább a nyári hőhullámok elé kitűzni.

 Tartsa kint a hőséget fa ablak felújítás segítségével

A nyári kánikula ellen hathatós és gazdaságos védelmet nyújthat a fa ablak felújítás. A fából készült nyílászárók megbízhatóak és szépek, különösen a műemléki jellegű épületek homlokzatán. Ugyanakkor bármilyen fa ajtó, fa ablak megérzi az évek, évtizedek súlyát és időnként karbantartásra, felújításra szorul. Korhadás, vetemedés, a vasalatok rozsdásodása, kilazulása, esetleg az üvegtáblák megrepedése, kitörése érthető módon szükségessé teszi a javítást, felújítást. Míg az előbbi esetekben ez ritkán sürgető, az utóbbiaknál nem várhat sokáig a fa ablak felújítás. Különösen jól jön ez a tavasz végén, a nyár elején, amikor a szakszerűen felújított fa ablakok hatékony szigetelése, pontos záródása megbízhatóan tartja távol a külvilágból érkező zajt, port, pollent és a perzselő nyári hőséget.

fa ablak felújítás

Praktikák a forróság ellen – nem csak fa ablakok esetén

A fa ablak felújítás, javítás hatékony segítséget nyújt a jobb hőszigetelés elérésében, de nem árt, ha átgondoltan használjuk nyílászáróinkat a pokoli napokon. Sokan esnek abba a hibába, hogy a nyári melegben rosszul átgondolt szellőztetéssel próbálják meg javítani hőérzetüket. A szellőztetés persze fontos, és amikor a hőmérő higanyszála zárt térben is 25 fok fölé kúszik, valóban jó ötletnek tűnik kitárni az ablakokat. Azonban könnyű belátni, hogy ha odakint 35 fokos hőség tombol, akkor a nyitott ablakokon át is ez a forró levegő fog beáradni, mármint, ha az árnyékos oldalon szellőztetünk. Ha a napsütötte falon nyitunk ablakot, akkor a betóduló levegő hőmérséklete akár 45 fokos is lehet, ez pedig olyan, mintha egy kemenceajtó megnyitásától várnánk az enyhülést. Ez az eljárás rövid idő alatt több Celsius-fokkal növeli meg lakóhelyünk hőmérsékletét, és még elviselhetetlenebbé teszi a klímát. A légmozgás ugyanakkor javítja a hőérzetet, de nap közben ezt jobb egy ventilátorral elérni, mint meggondolatlan szellőztetéssel.

Ne várja meg az újabb melegrekordot, hívjon elöregedett fa nyílászáróihoz profi segítséget! Fa ablak felújítás, Budapesten ingyenes helyszíni felméréssel, tapasztalt és képzett szakemberek által, télen a fagyos hideg, nyáron a forró kánikula ellen.

Telefon: 06 70 60 50 200