Beázik az ablak, mit tegyek?

A műanyag vagy fa ablak javítás igénye sokszor már csak akkor merül föl, mikor a nyílászáró már láthatóan meghibásodott. A meghibásodás egyik látványos eredménye, amely főleg az őszi és téli időszakban mutatja meg magát, a beázás. A beázó ablaknál már nem kérdés, hogy valami elromlott, elkorhadt, így az ablakjavítást már nem lehet halogatni. A beázó ablak elégtelenül szigetel és könnyen meglehet, hogy a romlás egyre nagyobb mértéket öltve jelentős meghibásodáshoz vezet. A nagyobb hibák javítása bonyolultabb és költségesebb is, ezért nem érdemes megvárni, sem műanyag sem pedig fa ablak javítás megrendelésével a nehezen menthető állapotokat.

fa ablak felújítás Budapest

Ablakjavítás előtt ezt tegye beázó ablaknál

A műanyag vagy fa ablak javítás munkálatait nagyban megkönnyíti, ha pontosan tudjuk, hol keletkezett a beázás. Ehhez Önnek mindössze annyit kell tennie, hogy megvizsgálja, hol jelenik meg a beázás. Minél pontosabban meg tudja nekünk jelölni, hol tapasztalta az ablak beázását, annál gyorsabb és hatékonyabb munkát végezhetünk. Ezzel mindenki nyer. Gyorsan végzünk és az ablak jobban szigetel majd, mint új korában. Tehát ha beázik az ablak, akkor mindenképpen fontos azonnal szemügyre venni, hol látjuk a vízbefolyást és azt a helyet megjelölni vagy feljegyezni. Száraz állapotban ugyanis, mindössze a falon hagyott elszíneződésből a az ablak beázás helyét az ablak szétszerelése és alapos átvizsgálása nélkül a sok esetben nem lehet pontosan megállapítani. Tehát ha megvan, hol ázik be az ablak, akkor csak azt a részt szedjük szét, csak ott vizsgálódunk és a műanyag vagy fa ablak javítás így rövidebb időt vesz igénybe. Kivéve, ha a megrendelő kéri az ablak teljes átvizsgálását is, esetleg egyéb gondok is felmerültek, vagy amennyiben teljes utólagos ablakszigetelés is szükségessé válik.

Van különbség a műanyag és a fa ablak javítás között, főleg, ha beázásról van szó. Műanyag ablaknál magát a műanyag szerkezetet ritkán kell cserélni, a fa ablak javítás beázáskor viszont kiterjedhet elkorhadt részek cseréjére, mivel akár száraz, akár nedves korhadásról van szó, az állagában romlott faanyag sosem lesz a régi. Jobb esetben csak kisebb részek cseréjére van szükség, rosszabb esetekben a beázást megszüntető fa ablak javítás egész ablakelemek cseréjét jelenti.

fa ablak javítás

Műanyag vagy fa ablak javítás előtt így nézze meg, hol ázik be

Beázás miatti fa ablak javítás esetén könnyebb észre venni, hol keletkezik a baj, hiszen a fán sokszor ez egyértelműen látszik. Műanyag ablakoknál azonban érdemes a következő pontokat megnézni:

  •  Az ablakszárnyban (az üvegezett, mozgó rész) az üvegezőgumi és az üveg találkozását, főleg a sarkoknál.
  •  Az üvegezőgumit tartó műanyag lécnél, ennek leginkább az aljánál.
  •  A belső párkány és a tok csatlakozásánál. Ilyenkor a párkány vizes.
  •  A belső párkány alatt a fal és a párkány közti részen is érdemes körbe nézni. Ez esetben a párkány száraz marad.

Beázás esetén fontos minél előbb a műanyag vagy fa ablak javítás elvégzése, mert a beázás egyéb károkat okozhat, valamint minél előbb megvan az ablakjavítás, vagy mellé az esetenként szükséges ablakszigetelés, annál kisebb vele a munka és annál költséghatékonyabb ez az ablak tulajdonosa számára. Ha beázik az ablak, hívjon minket bizalommal, Budapesten ingyenes kiszállással felmérjük a problémát és kijavítjuk a hibákat akár már ma!

Kérdése van?

Hívjon minket!