Az ablakszigetelés a redőnytok szigetelésével lesz teljes

ablak szigeteles

Utólagos ablakszigetelés során számtalanszor találkozunk olyan régi típusú ablakokkal, melyek redőnytokja is szigetelésre szorul. Koros épületek fa ablakaira jellemző, hogy redőnyeik szintén régiek és elavultak. A redőnytok és ablak szigetelés Budapest századfordulós épületei számára kulcsfontosságú, hiszen az eredeti megjelenés megőrzése világszerte csodált fővárosunk utcaképének záloga. Sok esetben már-már művészet, amire a műemléki jelegű ablakok szigetelése során szükség van, de tudásban és eszközökben is felkészülten várjuk a megrendeléseket.

A redőnytok, mint huzat és por forrás

A szigetelés nélküli redőnytokok éppúgy huzatosak, mint a rosszul záródó nyílászárók. A meleg kiszökik, a por és zaj viszont bejön, így az ablakcsere vagy az ablakszigetelés csak részben oldja meg a felmerült gondokat. A belső redőnytokok szervíznyílása nagyméretű, ezt a redőnytok ajtajának nevezhetjük. Ezt a részt fontos szigetelni, azonban ezen kívül érdemes elgondolkodni egy párazáró fólia beépítésén is. A redőnytok szervízajtaját az ablakszigetelési munkálatokhoz hasonlóan kezdjük. Körbe marjuk, majd szigetelőprofillal látjuk el. Ezt követően vékony hungarocellel borítjuk a szervíznyílás ajtaját, ami felér egy falazással. Természetesen mindezt úgy, hogy az ablak és redőnytok megjelenésében nem idézünk elő látható változásokat. Különösen ügyelünk erre műemléki ablakok szigetelése, vagy régi, különleges fa ablak szigetelés esetén. A munka időtartama az ablak és redőnytok állapotától függ, de azt elmondhatjuk, hogy amennyiben nem merülnek fel extra ablakjavítási feladatok, egy-két óra alatt végzünk is. Ebből a redőnytokra fordított idő mindössze 10 perc, negyed óra. Viszont az eredmény hosszú évekig élvezhető.

ablak szigetelés

Ennyit javít életminőségén a redőnytok és ablakszigetelés

Ha körültekintő, profi szakemberrel végezteti a fa ablak szigetelés munkálatait, akkor biztos lehet benne, hogy a munkát megelőző helyszíni felmérés a redőnytok állapotát is vizsgálja. Amennyiben a redőnytok az ablakkal egyidős vagy egyszerűen csak régi típusú, nagy valószínűséggel szigetelésre szorul. Lelkiismeretes szakemberek, akik garanciát vállalnak munkájukra, ahogy mi is tesszük, nem fogják kihagyni redőnytokját sem. Az ablakszigetelés Budapest területén és a főváros vonzáskörzetében akár már a megrendelés napján elkészülhet. Ha huzatot észlel vagy érthetetlenül növekszik a fűtésszámla, kérje ingyenes helyszíni felmérésünket, hogy a szükséges redőnytok és ablakszigetelés mielőbb megvalósulhasson.

Információra van szüksége?

Hívjon minket!

Telefon: 06 70 60 50 200