Ablakjavítás esetén miért fontos a pontos, írásban adott árajánlat?

Ablakjavítás

Ablak javítás, ablak szigetelés vagy bármilyen ablakokat, ajtókat érintő munka esetén nagyon fontos, hogy a megrendelő tudja, mi mennyibe fog kerülni és mikorra, hogyan lesz kész. Tulajdonképpen nem csak a fa ablak javítás ilyen, de minden ami pénzbe kerül és nem egyértelműen árazott tartogathat többletköltségeket. Egy jól megírt árajánlat, melyet írásban adnak át, már nem ad lehetőséget olyan többletköltségek felszámolására, melyekről a megrendelőnek fogalma sem volt. A pontos árajánlat, melyet írásban rögzítünk mindkét félnek értéket képvisel, hiszen védelmet nyújt a későbbi konfliktusok, problémák és nehézségek ellen.

Miből áll a fa ablak javítás árajánlat?

Ablakjavítás

 

A Budapesten ingyenes helyszíni felmérésünk során megvizsgáljuk a fa ablak minden részét és környezetét is. Kikérdezzük a tulajdonost, mikor, milyen problémákat észlelt. Sok esetben olyan tényezőkre is rákérdezünk, ami a megrendelőnknek nem tűnt fel, ám mégis az ablak hibájára utal. Az átnézett fa ablakról pontos képet alakítunk ki és összeállítjuk az elvégzendő munkák listáját. Ez lesz a munkavégzés ára. Aztán ezt követően felmérjük, milyen eszközökre és anyagokra van szükség, mely megadja az anyagköltséget is. Ezeken kívül, ha felmerül bármi, például szállítási díj vagy bármilyen egyéb, különleges költség, akkor azt is megbeszéljük a kedves megrendelőnkkel. Végül a pontos és messzemenőkig részletes terv és költséglista elkészültével egy pontos és nem változó összeget határozunk meg. Emellett a munkavégzés időtartamát is megbecsüljük. Ez a becslés inkább határidő megállapítás, mert nem igazán szokott csúszni, de időjárási vagy egyéb, nem várt és hatáskörünkön kívül eső tényező még befolyásolhatja.

Ablakjavítás

Miért jelent biztonságot az írásba adott, pontos és részletes árajánlat?

A biztonság kiszámíthatóság és a változók legkisebbre vagy nullára csökkentése. Egy részletes, pontos és írásban rögzített árajánlat maga a kiszámíthatóság. Később, ha bármi felmerülne, mindkét fél hivatkozhat rá, így a megállapodást mindkettőnek tartania kell, hiszen ott a bizonyíték arra, amire kezdetekben mindketten rábólintottak. Megrendelőnknek ez az írásos bizonyíték ad “fegyvert” arra az esetre, ha többet kérnénk, mint amennyiben egyeztünk. Ilyenre nem kerülhet sor, azonban aki először dolgozik velünk, nem ismerhet minket olyan jól, ezt megértjük. Nekünk is biztonságos ez a papíron adott árajánlat, hiszen egy fa ablak javítása sok részköltségből állhat és ha valaki, aki önjelölt szakértőként sérelmezi, hogy több mindent használtunk föl és több mindent javítottunk ablakán, mint az szerinte szükséges lenne, akkor ott a bizonyítékunk arra, hogy ezeket a feladatokat, anyagokat és költségeket a szerződésünk létrejöttekor átbeszéltük és elfogadtuk.

Meglátásunk az, hogy fa ablak javítás, ablakszigetelés, ajtó javítás és hasonlók esetén is minden szakember adjon részletes, írásbeli és pontos árajánlatot, valamint minden megrendelő kérje ezt a hívott ablakostól.

Telefon: 06 70 60 50 200