Ablak vasalatok cseréje – Mikor időszerű és hogyan történik?

ablak javítás

Az ablakjavítás és ablak felújítás sok részfeladatból tevődhet össze. A vasalatcsere viszonylag jelentős ablakjavítás munka, mely műanyag és fa ablak felújítás esetén is sokszor szükséges. A vasalatokon is fog az idő. Gyakran előfordul, hogy az elégtelen karbantartás, vagy akár a vasalat gyenge minősége miatt kopás vagy akár törés keletkezik. Ablakjavítás során a vasalatokat minden esetben alaposan ellenőrizzük. Az ellenőrzést, rendszeres karbantartást ajánljuk minden ablaktulajdonos figyelmébe, mert ezzel a vasalat csere nagyon sokszor elkerülhető.

Mikor van szükség a vasalatok cseréjére?

Komplett műanyag vagy fa ablak felújítás, műemléki ablak javítás vagy általános ablakjavítás során is számtalanszor ki kell cserélni a vasalatokat. Konkrét cserére, a csere miatti javítási szükségeltre jó esetben 10-15 éves ablakoknál lehet számítani. Amikor csak lehet, alkatrész pótlásával inkább javítunk, ám a teljesen tönkre ment részeket akkor is eltávolítjuk. A teljes vasalat csere általában akkor szükséges, mikor az adott alkatrészek már nem kaphatók. Ilyenkor a zárat, zárfogadót, sarokváltót és minden egyebet lecserélünk. Egy jól karban tartott ablak a működtető részek cseréje után akár újabb 10-20 évig maradhat használatban.

Mikor ablakjavítás közben látjuk, hogy a javítandó vasalatok még kaphatóak ugyan, ám kifutó termékek vagy tudjuk, hogy lassan átveszi a helyüket egy újabb típus, a vasalat cseréjét szoktuk javasolni. Hosszú távú megoldásként ez az egyetlen járható út, hiszen így nem kell fél vagy egy év múlva a vasalat lecserélése céljából ablakjavítást kérni. Egy javítás alkalmával érdemes akár az ablakszigetelés ellenőrzését is elvégezni, valamint átfogó karbantartást végezni ablakinkon. A nyílászárók élettartama, a megfelelő használat és ápolás következtében hosszúra nyújtható.

Vasalatok cseréje során számos ablaknál lehetőség van ablak átalakításra is. Tehát az eddig csak nyíló ablakok egy része bukó-nyíló ablakká tehető.

ablak javítás budapest

Hogyan zajlik az ablak vasalat csere?

Az ablakjavítás általában nem vesz igénybe sok időt. A vasalatok cseréje is mindössze 1-2 óra. A nyílászáró elszállítására nincs szükség, az ablakjavítás helyszínen történik, minimális kényelmetlenséggel. Hozzáértő csapatunk leemeli az ablakszárnyakat, majd eltávolítja a régi vasalatokat. Amennyiben szükséges, elvégzik az új vasalatok helyének kialakítását véséssel, bemarással, utána pedig elhelyezik az új működtető részeket és visszahelyezik a szárnyakat. Végül elvégzik a finombeállításokat, hogy az ablak tökéletesen funkcionálhasson.

Információra van szüksége?

Hívjon minket!

Telefon: 06 70 60 50 200