A fa ablak felújítás gyorsabb, mint a csere

ablakjavitas budapest

A fa ablak felújítás nem csak olcsóbb, gazdaságosabb és környezettudatosabb megoldás, mint az elhasznált, elromlott nyílászárók cseréje, de alapvetően gyorsabb eljárás is. De miért lenne gyorsabb, amikor akár egy egész lakást érintő, komplett nyílászárócsere megtörténik 3-4 óra alatt? Valóban, maga a nyílászáró csere nem vesz igénybe többet néhány óránál, a fa ablak felújítás jóval kisebb időigénye nem ezen a ponton jelentkezik, hanem az előkészületek és az utómunkálatok során.

Fa ablak felújítás gyorsan, egyszerűen

A régi, fából készült nyílászárók, bár megbízható, bevált technológiát jelentenek, az évtizedek alatt lassan elöregednek, meghibásodhatnak, szigetelésük romlik, egyáltalán, nyitásuk-csukásuk nehezebbé válik. Ilyenkor a fa ablak felújítás, karbantartás gyorsan segít a problémákon, de rendre felmerülhet a csere lehetősége is. Ez általában az összes fa nyílászáró cseréjét is jelenti, modernebb, műanyag ablakokra, ajtókra. Tehát sokkal drágább, jóval több munkával, porral, kosszal járó munkát, ami ráadásul több időbe is telik. Ez utóbbi megállapítást rendre vitatják a csere mellett érvelők, mondván, attól a pillanattól kezdve, hogy nekilátnak az első ablakszárny levételének, odáig, hogy átadják a kész munkát a boldog tulajdonosnak, mindössze néhány óra telik el. Valóban. Ha azonban a folyamatot teljes egészében nézzük, máris gyökeresen megváltozik az összkép. A fa ablak felújítás vitathatatlanul gyorsabb megoldássá válik. A folyamat első lépése ugyanis a kapcsolatfelvétel és a tényleges munkakezdés között eltelő idő. Fa ablak felújítás esetén csupán egy időpontot kell találnunk, amikor megnézhetjük a renoválásra szoruló nyílászárókat, majd az első megfelelő napon már föl is vonulhatunk a javításra. A felmérésre és az ajánlatételre jellemzően pár napon belül sor kerülhet, és a munka megkezdéséig is legfeljebb heteket kell várni. Csere esetén mindez azonban hónapokban mérhető, hiszen a fa ablak felújítás lehetőségével szemben az új nyílászárókat előbb
méretre szabottan le is kell gyártatni. A tényleges munkavégzés óraszáma között valóban nincs jelentős különbség, ami azonban a munka végén várja a tulajdonost, az ég és föld. Fa ablak felújítás után minimális takarításon kívül semmire nincs szükség, a nyílászárók cseréjét követően azonban ott állnak a kibontott ablak- és ajtókeretek, a falazás, vakolás, glettelés, csiszolás és festés kőművest és festőt igénylő munkája, amely sokszor újabb heteket vagy hónapokat jelent. Jellemzően az új belső párkányokat is csak a szétbontott falak újraépítése után lehet rögzíteni.

fa ablakjavitas

Nem csak gyorsabb, kényelmesebb is

A fa ablak felújítás tehát nem csak sokkal kevésbé időigényes, de jóval barátságosabb, nyugodtabb, kényelmesebb beavatkozást is jelent, mint a nyílászárók cseréje. Sokan lepődnek meg azon, hogy az új ablakok beépítése után a szakemberek úgy vonulnak le, hogy a nyílászárók kerete és a tégláig levert, vakolatát vesztett falak között több centis rések maradnak, az új párkányok pedig a sarokban várják sorsukat. A falak újjáépítése, a vakolás ugyanis nem része az ablakcserének, ahogyan az utolsó lépést jelentő glettelés, festés, mázolás sem. Régi, megszokott nyílászáróinak felújítása közel sem jár ennyi vesződséggel, a fa ablak felújítás folyamata összességében nagyságrendekkel gyorsabb és kényelmesebb eljárás.

Információra van szüksége?

Hívjon minket!

Telefon: 06 70 60 50 200