Fa ablak javítás – Ne az utolsó pillanatban!

Fa ablak javítás, ablakfelújítás során gyakran találkozunk azzal a szerencsétlen helyzettel, hogy a megrendelő akkor veszi észre, hogy baj van, ha már nagyon látványos a probléma. Az ablakok ilyen esetben láthatóan korhadtak, a szigetelés láthatóan elmozdult a helyéről vagy régebbi ablakoknál kitöredezett, az ablak „lötyög” vagy nehezen csukható, esetleg túlzottan is érezhető a fűtésszámlán, zajosságon a fa ablak egyértelmű romlása.

ablak javítás Budapest

A legtöbb jelentősen leromlott állapotú nyílászárót helyre tudjuk állítani. Fa ablak javítás során teljes részeket tudunk cserélni vagy ablakfoltozással rendbe tenni. A vasalatok helyreállítása, cseréje szintén megoldható, ahogy az utólagos szigetelés is. Amit a nyíló részen meg tudunk javítani, az szinte minden esetben az ablaktokon is orvosolható. Ám egyáltalán nem mindegy, hogy csak egy kicsit kell helyrehozni a nyílászárót vagy sok és jelentős javítást szükséges elvégezni rajta. Ez főleg megrendelőink számára fontos, hiszen nekünk ez a munkánk. Kis javítás vagy komoly fa ablak felújítás? Nekünk egyre megy, az ablak tulajdonosának azonban nem. Az ablakrészek cseréje esetén természetesen magasabb az anyagköltség és egy nagyobb volumenű javítás munkaidőben is többet jelent.

Nagyon fontos megjegyeznünk, hogy messze nem a fa ablak javítás ára a legnagyobb költség azokban az esetekben, mikor a megrendelő későn szól. Mire eljut odáig, hogy ablakával valamit már igazán kezdeni kellene, lehet, hogy egy vagy akár több télen keresztül is magasabb fűtésszámlákat fizetett a megfelelő hőmérséklet eléréséért, mint amennyit ideális esetben kellett volna.

Fa ablak javítás Budapest

Mikor érdemes szakembert hívni?

Azonnal, amint zajosabbá vált a lakás, mint az megszokott volt. Rögtön, amint jelentős hideg érezhető az ablak körül. Abban a pillanatban, amikor észreveszünk a fa ablakon valamilyen korhadást, száradást vagy fölvizesedést. Ha látjuk a szigetelés kipattogzását. Ha nehezen záródik vagy kilazult.

A fa ablakok az esetek többségében jó minőségű, megbízható nyílászárók, hiszen a fa erős, rugalmas és teherbíró anyag. Ám a nem megfelelő felületkezelést megsínyli. Az ablak vasalata idővel meglazulhat, talán rozsdásodásnak is indulhat. A szigetelés elöregedhet, elmozdulhat vagy valamilyen mechanikai hatás következtében sérülhet. Utóbbi megtörténhet az ablak bármely részén. Érdemes szezononként akkor is jól szemügyre venni ablakainkat és ajtóinkat, ha látszólag semmi gond nincs velük. Így észrevehetjük az apró romlásokat, melyeket akár mi magunk is kijavíthatunk. Nagyobb, szakértelmet igénylő munkák esetén azonban érdemes szakembert hívni. Ha a fa ablakjavítás Budapest vagy környékén szükséges, akkor hívjon bizalommal, még a legkisebb javítást is elvégezzük!

 

Kérdése van?

Hívjon minket!